O nama

‘84 Olympics Craft Brewery osnovana je 2019. godine u Sarajevu od strane Reofa, Ive i Ace kao njihovog pridruženog člana. Sva trojica su kao dugogodišnji homebrewers, vjerovatno jedna od najjačih ekipa na krafterskom tržištu BiH.

Pivara je jedna od najopremljenijih u BiH. Posjedujemo varionicu LabuBrau te dva fermentora pod pritiskom, jedan od 600 a drugi od 630 litara, te dva “bright” tanka za bistrenje, zapremine od po 670 litara, jedan atmosferski fermentor od 400 litara i tri fermentora/kega od po 300 litara za odležavanje piva donjeg vrijenja.

Pivo punimo u boce od 0,330 litara iz tanka za sazrijevanje pomoću profesionalne punilice sa kontra pritiskom, te u burad (kegove) zapremine 20,30 i 50 litara.

Trenutna, mjesečna proizvodnja je oko 2.000 litara, a sa ovom opremom je moguće proizvesti oko 6.500 litara. Na tržište je izašao American Pale Ale ’84 Olympics koji je već osvojio nepca ljubitelja Kraft piva u Sarajevu.
Osim standardne APA ’84, proizvodimo pivo kuće, za već kultni pub Majstor Za Pivo iz Istočnog Sarajeva pod imenom APA Agent 071.
U pripremi je IPA “Jalijaš” za čiju etiketu je ilustraciju napravio Zdravko Cvjetković, poznati BH ilustrator i karikaturista.

«Dajte narodu dovoljno piva, dobrog i jeftinog piva, i neće biti nikakve revolucije. – Viktorija, engleska kraljica»
«Pivo, ako se pije umjereno, ublažava temperament, bodri duh i pomaže zdravlju. – Thomas Jefferson, američki predsjednik»
«Kad se desi nešto loše, piješ da to zaboraviš, ako se dogodi nešto dobro, piješ da proslaviš, a ako se ništa ne desi, onda piješ da bi se nešto desilo. – Charles Bukowski»