'84 Olympics Craft
Brewery

Osnovana 2019. godine, kapacitet 7500 litara mjesečno, trenutno u ponudi ima 7 stilova craft piva.

ltx-parallax-layer
ltx-parallax-layer
 • Odabrani slad
  Za naše pivo koristimo najkvalitetnije sladove njemačke i austrijske proizvodnje. Inače, slad se proizvodi klijanjem zrna žitarica koja su prethodno natopljena u vodi. Od žitarica koristimo isključivo ječam ali, zavisno od recepta, dodajemo i pšenicu, raž i zob. Enzimi iz klica žitarica pretvaraju složeni šećer-škrob u jednostavne šećere koje kvasac može da preradi tokom fermentacije. U toj fazi, sladovina postaje pivo. Pivarskim riječnikom rečeno "ukomljavanjem" se iz slada izdvajaju šećeri koji će tokom fermentacije biti hrana kvascu a on će, svojim djelovanjem, proizvesti alkohol i k arbon dioksid (CO2 ) .
 • Vrhunski hmelj
  Kao jedan od 4 osnovna elementa za proizvodnju piva hmelj ima veoma važnu ulogu. Osim što daje gorčinu, miris i okus pivu, hmelj je i prirodni konzervans. ovisno o tipu piva pažljivo biramo najkvalitetnije sorte hmelja. Za naše ALE pivo koristimo hmeljeve "trećeg svijeta" a u većini slučajeva to su sorte iz američke doline hmeljeva Yakima.
 • Voda
  je važan faktor u proizvodnji piva pa iz tog razloga vodimo računa o njenoj tvrdoći, sastavu minerala i pH vrijednosti. Tvrdoća vode direktno utiče na ukus piva a neka opšta pravila kažu da se mekša voda upotrebljava za svijetla, a tvrđa za tamna piva.
 • Poseban kvasac
  Kao i kod ostalih sastojaka, u našem pivu koristimo samo najbolje, selektirane sojeve kvasca, svjesni da on faktički odrađuje i najvažniji posao u proizvodnji piva dajući mu svoj poseban pečat.
 • Finalni recepti
  su pomno pravljeni i više puta oprobani kako bi zadovoljili ukuse većine ljubitelja Kraft piva, ali i onih koji će to tek postati. Svaki stil našeg piva je usklađen sa međunarodnim standardom BJCP
 • Moderna oprema
  je ono čime se, bez lažne skromnosti, možemo pohvaliti. Vrhunske izvedbe, sa proizvodnih traka evropskih proizvođača, kompletno proizvedena od kiselo otpornog inox-a, garantuje kvalitet i postojanosti našeg piva iz šarže u šaržu. Posjedujemo varionicu LabuBrau te dva fermentora pod pritiskom, jedan od 600 a drugi od 630 litara, te dva "bright" tanka za bistrenje, zapremine od po 670 litara, jedan atmosferski fermentor od 400 litara i tri fermentora/kega od po 300 litara za odležavanje piva donjeg vrijenja. Pivo punimo u boce od 0,330 litara iz tanka za sazrijevanje pomoću profesionalne punilice sa kontra pritiskom, te u burad (kegove) zapremine 20,30 i 50 litara.

Kraft standard kao osnov

«Naša pivara se pridržava svih standarda craft pivarstva uz primjenu klasičnih i modernih tehnoloških metoda.»

Kraft pivo se proizvodi od prirodnih sastojaka i cjelokupan proces stvaranja pivske čarolije je prepušten prirodnim procesima pod budnim okom naših brewer-a

Otkrijte naše pivo

«Trenutno mjesečno proizvodimo oko 2500 litara, jer želimo da su naša piva uvijek svježa, a proizvodnju ćemo podizati u skladu sa dinamikom potražnje na tržištu»

Svaka naša etiketa ima svoju priču, svoje konzumente koji se vežu za nezaboravan okus i željom za još jednu turu!